Home Foodpairing
Foodpairing inspiratie

Door bier en gerechten te combineren, ook wel foodparing genoemd, ontstaan verrassende smaakcombinaties. 

Hoe werkt dit? Heel eenvoudig: serveer lichte bieren bij lichte gerechten en serveer zwaardere bieren bij stevige gerechten. 
Hieronder vind je een aantal smakelijke voorbeeld combinaties!

Ontdek het recept >>
Ontdek het recept >>
Ontdek het recept >>

Om tot de ultieme bier & gerecht combinatie te komen, hebben we voor je opgesomt waar je op moet letten.
Proef, ontdek en word een echte kenner!

Keuze 1 

Combineer je gerecht en biertje met dezelfde smaak en geef het een extra boost! Ofwel smaak zoekt smaak!
Bijvoorbeeld: Een chocoladedessert en een fris, bitterzoet bier met tonen van banaan gaan perfect samen!

Keuze 2

Ga op zoek naar een smaakcombinatie die in elkaars verlengde liggen, zodat gerecht en het bier in smaak elkaar versterken.
Bijvoorbeeld: combineer een zout visgerecht met een citrusachtig wit biertje.

Keuze 3

Door tegenovergestelde smaken te combineren ontstaan bijzondere gerecht- en biersetjes. Mix en match deze vier smaken: zoet, zuur, bitter en zout.
Bijvoorbeeld: Een frisse zoetzure kriek constrateert uitstekend met het zoute, scherpe van een blauwe schimmelkaas.

Foodpairing inspiratie